Kanalske klimatske naprave

Kdaj se odločimo za izbiro kanalske klimatske naprave?
Kanalske klimatske naprave sodijo med centralne sisteme. V prostorih so tako vidne samo rešetke za zajem in vpih zraka. Sistem je možno kombinirati z ogrevanjem in prezračevanjem.

* Sprva nam je pomembna informacija o obsegu kanalske klimatske naprave.
Obseg le te je vezan na:

  • eno notranjo enoto, njena pozicija se nahaja znotraj bivalnega prostora in je očem nevidna.
    >>> skozi notranjo enoto se klimatiziran zrak prenaša preko gibljivih cevi ali kanalov v več prostorov hkrati.
    V prostorih so vidne samo rešetke za zajem in vpih zraka.
  • eno zunanjo enoto, katere pozicija je na zunanji strani bivalnega prostora. 

Kanalska klimatska naprava je po njeni funkcionalni vrednosti najbolje izbrati za klimatiziranje več bivanjskih oz. poslovnih prostorov hkrati.

>>> V situaciji, ko imamo željo in potrebo po klimatiziranju večih stanovanjskih prostorov hkrati, se je tako možno poslužiti multi-split klimatske naprave ali kanalske klimatske naprave.
Multi-split klimatska naprava ima za razliko od kanalske klimatske naprave več notranjih enot.

Primernost kanalske klimatske naprave se veže na večjo celoto stensko pregrajenih prostorov, ki jih želimo hladiti, greti ali pa jim uravnati vlažnost. Tu gre predvsem za novogradnje (montaža kanalov v strop).

Kam namestiti kanalsko klimatsko napravo? Pri namestitvi kanalske klimatske naprave se notranja enota namesti znotraj stropa-očem nevidno. Dodatno se poskrbi za več kanalov, ki vodijo do vidnih rešetk za zajem in vpih zraka. Rešetke za zajem in vpih zraka so edine vidne zaznave. Namestitev zunanje enote je odvisna od razpoložljivosti zunanjega prostora.

>>> Namenska vrednost kanalske klimatske naprave je v tem, da omogoča enakomerno hlajenje oziroma ogrevanje večih prostorov hkrati.

Koristne informacije, ki jih morate vedeti pred nakupom kanalske klimatske naprave: 
• Tok izpihanega zraka je usmerjen v navpični ali vodoravni smeri. Smer toka je mogoče daljinsko kombinirati. Omogočen je tridimenzionalni nadzor pretoka zraka.
• Kanalske klimatske naprave niso namenjene samo ohladitvi in otoplitvi prostorov, njihova naloga obsega tudi uravnavanje vlažnosti stanovanja. Tako se z njihovo pomočjo izognemo stanovanjski plesni.
• Sistem je možno kombinirati z ogrevanjem in prezračevanjem.
• Delovanje novodobnih klimatskih enot je izredno tiho, energetsko varčno, ter nemoteče.
• Naloga klimatske naprave je tudi v filtriranju in čiščenju zraka. Zato so klimatske naprave še posebej primerne za osebe, ki so podvržene alergenom ki se gibljejo in prenašajo preko zraka.

Visoka usposobljenost naše prodajne in monterske ekipe! 

Naši strokovnjaki najbolje vedo, kakšno klimatsko napravo izbrati glede na trenutno bivanjsko situacijo. >>> Zato pohitite in nas čimprej kontaktirajte!
Z naše strani, vam bo po najavljenem ogledu podan natančen predlog o primernem modelu klimatske naprave, ter sami primerni lokaciji namestitve. 
>>> Tako se boste z našo pomočjo izognili morebitnim dodatnim stroškom, ki lahko nastanejo med samo-montažo in po njej. 


 

Podkategorije