Prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi z rekuperatorjem

Prezračevalni sistemi zagotavljajo ustrezno prezračeno skozi cel dan. Slab zrak negativno vpliva na naše počutje, saj je v njem zmanjšana koncentracija kisika. Posledice zmanjšane koncentracije kisika so: nenaspanost, težave s koncentracijo, solzenje oči. Ustrezna prezračenost prostorov zahteva vsako urno prezračevanje prostora za vsaj 5 min. Zaradi neugodnih vremenskih razmer je zračenje v posameznih delih leta skrajno neugodno (poletna visoka vročina ter zimske nizke temperature). Tako se v prostoru kopičijo neprijetne vonjave (kuhinja, WC, hišni ljubljenčki) ter viški vlage, ki so odgovorni za razvoj sobne plesni, ki ima škodljiv vpliv na dihala.

SVEŽI ZUNANJI ZRAK SE V REKUPERATORJU FILTRIRA IN OGREVA Z KERAMIČNIM IZMENJEVALCEM TOPLOTE . OB TEM PREZRAČEVALNA NAPRAVA POSKRBI TUDI ZA IZMENJAVO VLAGE TER ZA ČIŠČENJE VSTOPNEGA ZRAKA.

Rekuperator - sistem za prezračevanje tako skrbi za prijeten hlad v objektu poleti ter prijetno toploto v hladnih zimskih dneh. Z rekuperatorjem je mogoče prihraniti tudi čez 97% energije.

Prodajamo in montiramo  prezračevalne sisteme v rekuperacijo podjetja Siku. Podjetje Siku posluje že od leta 1978 in je dobavitelj  za ventilatorje, centralno in decentralizirano gospodinjsko prezračevanje…Blagovna znamka SIKU, ki se nenehno širi z novimi, inovativnimi izdelki, trenutno obsega okoli 200 različnih izdelkov za bivalne in sanitarne namene.

Svoje izdelke dobavljajo iz približno 1.000 kvadratnih metrov velikega in na novo opremljenega visokoregalnega skladišča, ki se nahaja tik ob Dunaju v Bisambergu.

Inteligentno krmiljenje-različne možnosti

-Upravljalni element

Krmiljenje poteka preko led-upravljalnega elementa, s katerim lahko hkrati krmilite do dve napravi. S tipkami lahko nastavljate stopnje prezračevanja in načine delovanja.

-Krmiljenje preko WIFI povezave

Vgrajena tehnologija WLAN omogoča brezžični prenos podatkov med prezračevalnimi sistemi in krmilnim sistemom z nameščenim operacijskim sistemom Android in IOS. Če želite zagotoviti delovanje prezračevalnih sistemov, jih lahko povežete v omrežje WLAN. Aplikacijo SIKU RV WIFI lahko brezplačno prenesete v trgovinah Google play in APP Store.

-Daljinski upravljalnik     

Za udobje med uporabo in preprosto upravljanje si nekateri prezračevalni sistemi opremljeni z daljinskim upravljalnikom. Če želite povezati več prezračevalnih sistemov, samo prvi sprejema signal daljinskega upravljalnika.

Glede na stanje ter želje vgradimo prezračevanje posameznega prostora ali celotnega bivalnega prostora. Sodobna oprema omogoča hitro vgradnjo.

IZKORISTITE SUBVENCIJO EKO SKLAD DO 300 EUR NA ENOTO.

Višina nepovratne finančne spodbude znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot:

  • 2.000 EUR za izvedbo centralnega prezračevalnega sistema v posameznem stanovanju;
  • 300 EUR na prezračevalno napravo, namenjeno lokalnemu prezračevanju.